QUI SOC JO

Sóc Pablo Doménech Molina,  Actualment estic estudiant la carrera de Grau en Educació Primària, concretament en la menció d'Educació Fís...

Buscar este blog

jueves, 3 de diciembre de 2020

REFLEXIÓ, TRADICIÓ I MODERNITAT.

En esta entrada comentarem el greu problema que estem patint en l'actualitat i és exactament l'abandó dels jocs tradicionals per la pràctica de jocs típics de hui en dia.
Com a futurs docents, devem sempre pensar en el millor per als alumnes, des del meu punt de vista crec que els alumnes han d'aprendre nous jocs populars, ja que prompte o tard van aprendre els esports mes actuals.


Hem de ser conscients que si nosaltres no aportem este granit d'arena com a docents, molt dels joc les tradicions que abans es realitzaven acabaran per perdre's i desapareixeran. 
Nosaltres podem evitar-ho impartint en classe una sèrie de jocs tradicionals i treballant amb els alumnes aquelles tradicions antigues, perquè d'esta manera ells puguen recordar-ho i no deixar-ho de costat.






En el meu pas per esta assignatura he observat la quantitat de jocs que s'estan deixat de costat i que realment tenen un fons de coneixements molt gran i que estem deixant escapar. He pràctica molts jocs que no tenia constància de la seua pràctica i crec que ha sigut una experiència més que suficient per a poder donar-me compte de la importància que tenen en el desenrotllament de les persones.

Des del meu punt de vista, crec que esta perduda pels jocs populars ha vingut originada per un gran avanç de la tecnologia, que ha suposat que totes aquelles pràctiques en què s'usen objectes antics deixen d'usar-se i tan sols es d'importància aquells esports i aquelles accions on predominen les noves tecnologies.

Esta ideologia ha vingut també sustentada per l'educació, ja que no han sigut capaços de posar una solució ràpida i efectiva a la perduda d'estos esports. Per tant, l'educació ha sigut i és una part clau per a la conservació d'estos esports i la pràctica d'estos en alumnes eh procés de desenrotllament augmenta la cohesió entre els propis alumnes i les relacions entre ells.

2 comentarios:

  1. Hola Pablo! Me ha gustado mucho tu reflexión sobre el abandono que viven los juegos tradicionales actualmente, por lo que en primer lugar, me gustaría felicitarte por ello.
    Considero que has reflexionado en profundidad sobre los contenidos y, además, has dado tu punto de vista y tu experiencia personal, cosa que enriquece mucho más la entrada.
    Por otra parte, me ha gustado que hayas mencionado el papel del docente en este tema, ya que es bastante importante y lo has sabido relacionar con la asignatura. También, el uso de la imagen complementa muy bien con la información.
    Me parece que la información está expresada de manera clara y ordenada, además de reflexionar sobre el tema. Por lo tanto, mi puntuación es un 9,5

    ResponderEliminar
  2. Hola Pablo!
    Primero de todo me gustaría felicitarte por la maravillosa reflexión que he tenido el placer de leer. En ella he encontrado tu punto de vista durante todo el escrito, lo cual lo hace muy personal y característico de un blog. Como futuro docente has tenido en cuenta nuestro papel en este tema y lo has relacionado perfectamente con la asignatura. Por todo ello, mi puntuación para ti es de un 9,5.

    ResponderEliminar