QUI SOC JO

Sóc Pablo Doménech Molina,  Actualment estic estudiant la carrera de Grau en Educació Primària, concretament en la menció d'Educació Fís...

Buscar este blog

viernes, 4 de diciembre de 2020

LA MÀQUINA DEL TEMPS.

El fronto un esport típìc del meu poble. No he pogut trobar cap descendència comú amb jugadors de frontó. 
D'una banda, la meua família per part de pare vénen d'un tipus de gent molt humil i social, on cada dia devien de treballar els 4 germans que eren per a poder portar menjar a casa, d'altra banda, els pares de ma mare, és a dir, els meus iaios no són de Dénia com a tal, si no de pobles de l'interior que finalment es van traslladar a Dénia. Per tant, no tinc cap descendència com tal en la meua família que jugue o practique algun de port de pilota valenciana. 

He pogut investigar, i he estat llegint que a Dénia existia abans un dels trinquets més antics de tota la comarca i és que en la part més cèntrica del poble es troba un trinquet, en un dels laterals del carrer es pot observar una gran paret que plega fins queasi al final del carrer, en l'atra danda de la muralla es troba el trinquet, colindant amb el castell.
Al dia de hui este trinquet ja es troba tancat i ningú té accés a este recent, ja que per llàstima al no ser un esport que no tingut repercussió econòmica,el propi ajuntament no ha decidit donar uns diners per a la seua restauració. Per tant, s'ha creat un altre trinquet més nou als afores de la ciutat, prop del poliesportiu. 

Si que és veritat que és més gran i pot albergar a més gent, però crec que tota l'eséncia que tenía aquest esport es ha perdut per estos canvis. La nova tecnoloigía cada vegada ens supera més i a poc a poc anem perdent tot el que abans teníem, per tant, hem de cuidar tots aquells esports i tradicions que avans eren comuns i hem de deixar al marge els tradicionals de vui en día e indagar en nous mons que ofreixen noves oportunitats.

2 comentarios:

  1. Hola Pablo, me siento muy identificada con esta entrada ya que mi familia tampoco ha practicado el deporte de pelota. Además, debido a que mi pueblo también es Denia, considero que has explicado muy bien cuál es la historia de la pelota en nuestro pueblo y cómo ha ido perdiendo la tradición que tenía hace mucho años.
    Además, has complementado la información con una imagen del trinquet de Denia y has reflexionado sobre porqué ya no se disfruta tanto el juego de pelota en nuestro pueblo, cosa con la que estoy de acuerdo contigo.
    Mi puntuación es un 9.

    ResponderEliminar
  2. Hola Pablo, gracias a tu entrada he podido descubrir la historia de la pelota valenciana en Denia y como por desgracia ha ido perdiendo la tradición que tantos años les ha costado a nuestros antepasados. La entrada está complementada con una imagen muy visual del trinquet de Denia, lo cual es de agradecer. Felicidades, mi puntuación es un 9.

    ResponderEliminar