QUI SOC JO

Sóc Pablo Doménech Molina,  Actualment estic estudiant la carrera de Grau en Educació Primària, concretament en la menció d'Educació Fís...

Buscar este blog

jueves, 10 de diciembre de 2020

QUI SOC JO

Sóc Pablo Doménech Molina, 

Actualment estic estudiant la carrera de Grau en Educació Primària, concretament en la menció d'Educació Física. 

Em vaig decantar per esta menció ja que sóc un amant dels esports, des de sempre la meua família ha sigut esportista i quan a penes tènia quatre anys ja va començar la meua etapa esportiva. L'esport que vaig triar va ser el futbol i fins al dia de hui, no he deixat de continuar jugant i mantenint-me en forma. 

Per a mi, este esport significa molt més que fer exercici, he aprés molts valors en ell i per sort he fet amics que a hores d'ara són fonamentals per a mi. Sóc una persona molt competitiva no m'agrada perdre cosa que de vegades provoca malentesos i discussions amb altres persones, però és una forma de veure i viure la vida i a mi mai m'ha agradat perdre.

 Vaig haver de deixar de jugar a futbol degut a una lesió en el genoll però no vaig deixar de fer esport, he començat a jugar a Pàdel i per ara m'agrada molt, no em substituïx al cent per cent el futbol però així i tot puc competir i seguir en forma. 


He afegit un xicotet vídeo d'uns dels dies més feliços de la meua vida, un ascens de lliga i un gran felicitat.





miércoles, 9 de diciembre de 2020

L'ESGRIMA A L'ESCOLA.

Des del meu punt de vista, esta pràctica m'ha suposat un nou món a esports que mai pensaria que podria impartir en classes de primària. Coneixia l'esgrima de vista i oïda, pels Jocs Olímpics, però mai l'havia pogut practicar ni aprendre un poc d'ella, per tant, m'ha agradat molt. 


Pense que es deurien d'incloure esports alternatius i diferents dels comuns en les programacions, per tant, si que la inclouría. En la part d'Educació Física, els situaría en el Bloc 5, en els cursos 5 i 6 de primària, ja que els alumnes s'han desenrotllat i tenen ja les capacitats suficients per a poder practicar l'esgrima, apart de trobar ja l'esport d'opsició.




Els materials alternatius que podríem utilitzar per a fer l'esgrima, podria ser una vareta de metall flexible, d'un cotxe i de mànec un tros de xurro com a protector o un embut. Com a protecció unes ulleres transparents de plàstic. 
Els passos que s'ha de seguir serien; primer que tot unir la vareta del cotxe flexible amb un embut, per mitjà de pegament i cinta aïllant. Després posar en la punta de l'espasa un poc de cinta aïllant per a evitar que puga fer mal. Per al mànec de l'espasa podríem posar cartó enrotllat per la vareta i augmentar la seua dimensió i que així pugues agafar-se adecuadamente. 

Una de les variants que proposaria per a la pràctica de hui seria dirigit per a tercer i quart de primària, és a dir, el segon cicle.
    1. El primer exercici que posaria seria en relació al ball, els alumnes haurien d'anar activant-se per mitjà     de la música, és a dir, ballar al ritme de la música (Aquesta anirà variant en música clàssica, pop, trista,     animada...)
    2. La part principal de l'activitat serà, els alumnes s'ajuntaran per parelles i es lligaran un globus unflat         en el turmell, deuran de ballar per parelles al ritme de la música i després quan esta pare, coordinant-se     hauran d'explotar sense globus d'una altra parella i a la mateixa vegada evitar que se l'exploten. 
    3. Per ultim, per a la volta a la calma deuran ajuntar-se en grups de 5 i ajuntar-se les mans alternant-se     entre ells i es coordinaren de tal manera que sense soltar-se les mans es deixaten.

martes, 8 de diciembre de 2020

ESPORTS EN TEMPS DE COVID.

Des del meu punt de vista, crec que els esports alternatius són esports igual de didàctics o inclús més que aquells esports tradicionals que tots coneixem, per que ens inclouen noves idees i nous coneixements que anteriorment no teníem.

 Estos tipus d'esports alternatius els podem trobar en el bloc 5 d’educación física, per que es pot observar alguns dels conteninguts que tan sols trobem en tercer, quart, quint i sext de primària. Estos són, reconeixement, nomenament i classificació dels jocs segçon el seu criteris de modificació, incorporar materials a les classes, innovació pedagògica o de cooperació i de cooperació i ritme.

Les adaptacions que s'han instaurat en estos esports són suficients per a poder jugar i practicar-ho tranquil·lament, però podríem posar altres adaptacions com per exemple evitar el xoc o evitar el contacte entre nosotros.
 
Atre esport que podríem presentar és el goalball ;se tracta de dos equips compostos per tres jugadors, estos han de portar un antifaç que no es veja res. El joc consistix a ficar el baló en la porteria contrària, per a ubicar-se en el camp hi ha unes esbosses de referència per a així no perdre't. La porteria ocupa tota l'eixamplaria de la pista. Per a escoltar la pilota, esta porta en la part de dins un cascavell  i axína els jugadors saben per on va i podran parar-la.


lunes, 7 de diciembre de 2020

EL MEU ESPORT ALTERNATIU.


L'esport que he triat és el goal ball, anteriorment ja ho he comentat però vull desenrotllar-ho de millor forma. 

La motivació que m'ha fet triar este esport és que en quart de l'eso, la meua professora d'educació física ens explique com es jugava i vam estar practicant-ho. Ens apuntem a un competició a nivell de comarcal i la nostra classe competia contra els altres col·legis, quedem segons de la comunitat valenciana i este fet em fa fer recordar-me sempre d'este joc.

Adjunte link de l'infografía: https://infogram.com/app/#/edit/29c8aa93-3f8f-440a-bb8c-98c7a5022c62 


domingo, 6 de diciembre de 2020

AVALUACIÓ VS QUALIFICACIÓ.

Per a resumir esta assignatura, crec que podria definir-la com una assignatura on he pogut obrir els ulls cap a un altre món, és a dir, poder donar-me compte de tot allò que abans no em veia capaç de poder treballar-ho en classe i després d'estes sessions he pogut observar la quantitat de jocs i esports alternatius i nous que podem impartir en classe. 


Per tant, com futur docent crec que d'esta assignatura puc traure una gran quantitat d'informació nova i coneixement que puc aplicar-ho en el futur en el col·legi. Crec que ha sigut una assignatura fonamental per a finalitzar esta carrera de la millor manera possible, ja que ens ha tornat aquella alegria i motivació per la qual estudiem esta carrera. 


He possat açi una de les pràctiques que vam fer,  per recordar la quantitat de coneixements que vam aprendre en un día.





Des del meu punt de vista, el tipus d'avaluació que hi ha hagut en esta assignatura m'ha paregut molt correcta, per que no hi ha millor correcció que la dels teus propis companys, que conviuen dia a dia la teua dura etapa per la universitat i ells saben de primera ma les dificultats que realment tens i les dificultats que has hagut de passar per a arribar fins on estes. 


En conclusió, crec que ha sigut una assignatura que ha millorat enguany enormement i hem aprés infinites coses gràcies a ella, per tant, mil gràcies per tot el que ens heu pogut ensenyar durant este breu temps!
 

viernes, 4 de diciembre de 2020

PRÀCTICA AL TRRINQUET.

Durant el dia de hui, hem pogut vivenciar de primera mà com es juga a les diferents modalitats de pilota valenciana i que millor lloc que el trinquet de la Universitat Politècnica de València. ç

En la pràctica de hui juguem a dos de les modalitats més comunes, el frontó i l'escala i corda. Són dos modalitats totalment diferents i hem pogut disfrutar de primera mà com es juga i la dificultat que comporta. 


La practica la dividmos en dos parts, primer que tot una hora de joc contra el frontó i d'altra banda, dins del trinquet al joc d'escala i corda. La classe es va dividir en diferents grups per a així millorar les normes de seguretat. 

En conclusió, vam poder realitzar un mini partit entre nosaltres d'escala i corda i obseervamos les dificultats que comporta este esport. Però el millor de tot va ser poder jugar-ho, practicar-ho i disfrutar-ho. 

LA MÀQUINA DEL TEMPS.

El fronto un esport típìc del meu poble. No he pogut trobar cap descendència comú amb jugadors de frontó. 
D'una banda, la meua família per part de pare vénen d'un tipus de gent molt humil i social, on cada dia devien de treballar els 4 germans que eren per a poder portar menjar a casa, d'altra banda, els pares de ma mare, és a dir, els meus iaios no són de Dénia com a tal, si no de pobles de l'interior que finalment es van traslladar a Dénia. Per tant, no tinc cap descendència com tal en la meua família que jugue o practique algun de port de pilota valenciana. 

He pogut investigar, i he estat llegint que a Dénia existia abans un dels trinquets més antics de tota la comarca i és que en la part més cèntrica del poble es troba un trinquet, en un dels laterals del carrer es pot observar una gran paret que plega fins queasi al final del carrer, en l'atra danda de la muralla es troba el trinquet, colindant amb el castell.
Al dia de hui este trinquet ja es troba tancat i ningú té accés a este recent, ja que per llàstima al no ser un esport que no tingut repercussió econòmica,el propi ajuntament no ha decidit donar uns diners per a la seua restauració. Per tant, s'ha creat un altre trinquet més nou als afores de la ciutat, prop del poliesportiu. 

Si que és veritat que és més gran i pot albergar a més gent, però crec que tota l'eséncia que tenía aquest esport es ha perdut per estos canvis. La nova tecnoloigía cada vegada ens supera més i a poc a poc anem perdent tot el que abans teníem, per tant, hem de cuidar tots aquells esports i tradicions que avans eren comuns i hem de deixar al marge els tradicionals de vui en día e indagar en nous mons que ofreixen noves oportunitats.

jueves, 3 de diciembre de 2020

REFLEXIÓ, TRADICIÓ I MODERNITAT.

En esta entrada comentarem el greu problema que estem patint en l'actualitat i és exactament l'abandó dels jocs tradicionals per la pràctica de jocs típics de hui en dia.
Com a futurs docents, devem sempre pensar en el millor per als alumnes, des del meu punt de vista crec que els alumnes han d'aprendre nous jocs populars, ja que prompte o tard van aprendre els esports mes actuals.


Hem de ser conscients que si nosaltres no aportem este granit d'arena com a docents, molt dels joc les tradicions que abans es realitzaven acabaran per perdre's i desapareixeran. 
Nosaltres podem evitar-ho impartint en classe una sèrie de jocs tradicionals i treballant amb els alumnes aquelles tradicions antigues, perquè d'esta manera ells puguen recordar-ho i no deixar-ho de costat.






En el meu pas per esta assignatura he observat la quantitat de jocs que s'estan deixat de costat i que realment tenen un fons de coneixements molt gran i que estem deixant escapar. He pràctica molts jocs que no tenia constància de la seua pràctica i crec que ha sigut una experiència més que suficient per a poder donar-me compte de la importància que tenen en el desenrotllament de les persones.

Des del meu punt de vista, crec que esta perduda pels jocs populars ha vingut originada per un gran avanç de la tecnologia, que ha suposat que totes aquelles pràctiques en què s'usen objectes antics deixen d'usar-se i tan sols es d'importància aquells esports i aquelles accions on predominen les noves tecnologies.

Esta ideologia ha vingut també sustentada per l'educació, ja que no han sigut capaços de posar una solució ràpida i efectiva a la perduda d'estos esports. Per tant, l'educació ha sigut i és una part clau per a la conservació d'estos esports i la pràctica d'estos en alumnes eh procés de desenrotllament augmenta la cohesió entre els propis alumnes i les relacions entre ells.

martes, 1 de diciembre de 2020

AUTOEVALUACIÓ.

Després del viscut i a partir dels dos articles de l'aula virtual que nomene a continuació i que han sigut la base teòrica del bloc. Contesta les quatre preguntes i realitza l'autoavaluació en el teu blog i puja'm l'enllaç a la tasca de l'aula virtual "Reflexió i autoavaluació"

 

"Els jocs de predomini tàctic: una proposta eficaç per a l'ensenyament dels esports d'invasió" Antonio Méndez Giménez.

 

1. Després del viscut i experimentat en les sessions, llig el paràgraf següent i fes una xicoteta reflexió de 6-8 línies.

            "Per a autors com Greháigne i Godbout (1995) l'essència dels esports d'equip consisteix en una relació d'oposició, és a dir, cadascun dels dos equips ha de coordinar les seues accions per a recuperar, conservar i moure la pilota fins a arribar a l'àrea de marcatge i aconseguir una miqueta. Al nostre entendre, aquesta posició no implica una aposta per la competició desmesurada, sinó per la seua educació com a mitjà (no com a meta) de millora personal i grupal.

És una bona reflexió per a finalitzar el curs, en estes sessions hem aprés i conegut molts jocs que anteriorment desconeixíem els seus fins educatius i he pogut observar de primera mà, com a jocs com el rugbi aporten eixe fi educatiu i va més enllà inculcant als alumnes eixe treball grupal que és fonamental per a poder dur a terme la seua activitat. Per tant, ha sigut una gran experiència des del punt de vista educatiu, ja que he aprés molt en molt poc de temps.

 

 


2. Dels jocs que hem realitzat en classe, a partir de la següent reflexió, quin destacaries?, explica-ho i justifica-ho.

            "La proposta es fonamenta en jocs reduïts per a aconseguir incrementar l'activitat i garantir la major participació en la tasca. S'incrementen així, tant el temps de pràctica real com la intensitat de treball."


"Les activitats físiques cooperatives. Una proposta per a la formació en valors a través de l'educació física a les escoles d'educació bàsica". Carlos Velázquez Callado



 

Uns dels jocs que més m'han cridat l'atenció i del qual he aprés moltes coses, ha sigut el rugbi. Tènia una idea prèvia sobre com es jugava, però no sàvia res sobre el i açò m'ha fet aprendre moltíssimes coses i estic segur que en el futur treballaré amb ell.



 

 

 

 

3. Tria un dels jocs realitzats en classe i transforma-ho de competitiu a cooperatiu tenint en compte la promoció de la participació.

 

Un dels jocs és el básquet i per a canviar la seua metodologia de joc i idea, deurem d'alternar el seu format i fer activitats diferents, per exemple, en compte de que la pilota entre dins de la canastra per a fer un punt, els alumnes deuran passar-se la pilota entre ells i tocar-la tots abans de poder introduir-la, d'esta manera aprendran i entendran que la seua funció principal és passar la bola i no ficar la pilota en la canastra.

4. Escriu 3 o 4 estratègies que usaries per a desvincular el joc del resultat i educar que per damunt de guanyar o perdre està la pròpia activitat.

 

- Variar el resultat del començament i tan sols deuen igualar-se. 

- No hi haja marcador de partit 

- El partit s'acaba quan els equips hagen complit uns objectius lloc pel professor.

- Treballar en grup, és a dir, fent que tots els integrants de l'equip hagen de participar en el gol, canastra, anotación...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AUTOAVALUACIÓ

 

 

 

 

 

Puntuació:

 

JUSTIFICACIÓ:

4-5

5-6

6-7

8-9

9-10

Participació en les sessions.

 

 

 

 

 

10

 

He assistit a totes les sessions

Qualitat de les 4 respostes de la pràctica vinculada amb la teoria.

 

 

 

 

8

 

 

Ho he fet de la millor manera que sabia.

Aportació i aprenentatge en l'apartat que li va tocar al meu equip: Mobilitat, tècnica de carrera, seqüència, volta a la calma.

 

 

 

 

 

10

 

Tots els companys vam treballar junts per a poder prepar-ar la sesiò

Aportació i aprenentatge en la progressió de l'esport del meu equip.

 

 

 

 

 

10

Sempre he estat pendent de l’activitat i alerta per si necessitaben algo 

 

Satisfacció amb el treball realitzat.

 

 

 

 

 

10

 

Tots els treballs que faig estic orgullosos d’ells.


Nivell d'aprenentatge del bloc.

 

 

 

 

 

 

10

 

En este blog he aprés moltíssim, més de lo que m’esperaba.

Suma la nota dels 6 apartats i divideix-la entre 6, el resultat l'escrius baix.

NOTA FINAL: 9,9